Szezámmagos csibefalatok



Vesta oldalán láttam nagyon helyes szezámmagos "stanglikat", amikről aztán kiderült első olvasás után, hogy padlizsánrudak szezámmagos bundában. A padlizsánt nem szereti mindenki a családban, a csirkét viszont igen, így született meg a csirkés változat. Sajnos a csirkéből nem sikerült olyan szabályos hasábokat vágni, mint Vestának a padlizsánból, ezeket senki nem nézné stangliknak :)

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
1 dl tejföl
2 tojásfehérje
10 dkg finomliszt
1/2 ek só
bors, édes pirospaprika, curry ízlés szerint
2 ek szezámmag
kevés olaj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
2. A csirkemellet felvágom hasábszerű csíkokra, kb. 2 cm széles, 10 cm hosszúak legyenek.
3. A tojásfehérjéket villával felverem és összekeverem a tejföllel.
4. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és a szezámmaggal.
5. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit. Kevés olajat elkenek a sütőpapíron.
6. A csirkemellcsíkokat belemártom a tejfölbe, aztán a lisztbe és a tepsire sorakoztatom őket.
7. A forró sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek (légkeveréssel) , félidőben megfordítom őket.

Fűszeres joghurttal, salátával nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.



Megjegyzések

Limara üzenete…
Nagyon jól néz ki, szeretem! :))
Wise Lady üzenete…
Én most kérek, vacsira.
lúdanyó üzenete…
Limara, örülök, hogy tetszik :)

Wise Lady, kénytelen leszel csinálni magadnak, mert nálunk már mind elfogyott :))
Vesta üzenete…
Szerintem is nagyon jól néz ki!
A fiaim sokkal jobban díjaznák, mint a padlizsánt!
"saját levében" üzenete…
Ez afféle házi gyorskaja?
lúdanyó üzenete…
Vesta, kösz! De azért megették, ugye? :)

SL, igen, afféle :)
Pilchard üzenete…
Ez nagyon-nagyon finom lett,köszi a receptet.Különösen tetszik mert nem olajban sült,és nincs rajta zsemlemorzsa.

Népszerű bejegyzések