Sztrapacska-tócsni



Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a tócsni biztosan finom lehet juhtúróval és káposztával, méghozzá úgy, hogy belekeverem ezeket is a tócsni tésztájába. Hát mondhatom, hogy egészen remek lett az eredmény. Már sülés közben fantasztikus illata volt a piruló káposztától, az íze pedig olyan sült sztrapacskás lett. Nagyon finom!

Hozzávalók:
Kb. fél kg finomra reszelt krumpli
3 tojás
4 púpos ek finom liszt
15 dkg juhtúró
egy fél fej (kicsi) káposzta durvára reszelve
só, bors
füstölt szalonna, tejföl, medvehagyma

Elkészítés:
Keverjük össze a reszelt krumplit a tojásokkal, adjuk hozzá a lisztet, juhtúrót, reszelt káposztát, borsot. A végén sózzuk meg, mert a juhtúró néha nagyon sós tud lenni.

Nem volt kedvem lepénykéket sütni, így beleegyengettem egy kiolajozott formába a masszát - az a fontos, hogy ne legyen túl vastag, kb. 2-3 cm, mert akkor tud jó ropogósra sülni.
Előmelegített 200 C fokos sütőben sütöttem nagyjából 30 percig.
Amíg sült, füstölt szalonnát apró kockára vágtam és ropogósra sütöttem.
Tejföllel, apróra vágott medvehagymával és a szalonnakockákkal együtt nagyon, nagyon finom.
Kicsit inkább téli ételnek mondanám, de a hozzáadott medvehagymától (mi mástól :)) tavaszi is lett.

Megjegyzések

erős ildikó üzenete…
Imádjuk a tócsnit, bár nálunk csak krumpli-liszt-só, ami belekerül.
A juhtúrót is nagyon szeretem, káposztával együtt pedig nagyon kiadós lehet!
lúdanyó üzenete…
Kiadós, de azért nem nehéz. Luca lányom szalonna nélkül ette, úgyis finom volt, de azért egy kis füstölt íz nagyon jó tesz neki. A sztrapacskát szokták juhtúrósan vagy káposztásan enni, hát ez most egyesíti a kettőt :)
Névtelen üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Népszerű bejegyzések