Paradicsomos, olajbogyós tészta



Nagyon gyorsan elkészíthető tésztaétel, mialatt felforr a víz és megfő a tészta, a mártás is elkészül . A receptet Stahl Juditnál olvastam, de nem emlékszem rá, hogy pontosan hol.

Hozzávalók:
1/2 - 2/3 csomag tészta, én fusillit használtam
1 doboz paradicsomkonzerv - hámozott, egész paradicsom, nem sűrítmény
1 nagy vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10-15 dkg fekete olajbogyó
10-15 dkg füstölt sajt
olivaolaj
só, bors

Elkészítés:
Felteszem forrni egy nagy fazékban a vizet a tésztához. Mivel kevés ideig fő a mártás, érdemes a hagymát, fokhagymát nagyon apróra vágni - ehhez a legjobb egy késes aprító.
Egy nagy serpenyőben (amiben majd elfér minden) olivaolajon megpárolom a nagyon finomra vágott hagymát, fokhagymát. Nem kell megbarnítani, csak puhítani. Ha elég puhának ítélem, hozzáöntöm a paradicsomot, a nagy darabokat szétnyomkodom fakanállal. Sózom, borsozom, összeforralom. Hozzáteszem a szintén apróra vágott olajbogyót, ezzel egy-két percig forralom és kész is a mártás. Közben már biztosan felforrt a víz, megfőzöm benne a tésztát. A fusilli azért jó ehhez az ételhez, mert sok kis redője van, amihez jól hozzá tud tapadni a mártás.
A kifőtt tésztát leszűröm, alaposan összekeverem a mártással, majd apránként hozzáadom a finomra reszelt füstölt sajtot, azzal is jól összekeverem.
Nagyon finom!

Megjegyzések

trinity üzenete…
Ezek a tészták nálunk is nagyon mennek! Az olajbogyót meg olajbogyóval enném:)))Nagyon szeretem!
lúdanyó üzenete…
Sajnos a kép nem sikerült jól, de te úgyis el tudod képzelni, hogy mennyire finom :))
Névtelen üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Népszerű bejegyzések