Citromos csirkemell - Petti di Pollo al Limone

(a fénykép a lesz ez még jobb is kategóriából való :))


Szakácskönyvkinálat szempontjából a 80-as évek eleje még elég inségesnek számított. Nagy kincsnek számított egy angol vagy francia nyelvű szakácskönyv. Kedvenc lelőhelyem a Váci utcai idegennyelvű könyvesbolt volt ( kicsi bolt volt, nem a mostani helyén). Gyakran be kellett nézni, hogy időben le lehessen csapni egy-egy újdonságra. Akkor szereztem be a "The Kitchen Library" sorozatból jónéhányat - 61 Ft-ba került darabja! - ez a recept az olasz konyha című könyvből való.
Gyors, egyszerű, finom.

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
65 gr vaj
2 ek citromlé
3 ek fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olivaolaj
kevés liszt
só, bors

A csirkemelleket vágjuk ketté hosszában és lapjában is. A lisztbe keverjünk sót és borsot ízlés szerint és forgassuk meg benne a szeleteket. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, 40 gr vajat és süssük meg benne a csirkemellszeleteket mindkét oldalukon (ez kb. 5-6 perc). Tegyük ki egy tányérra őket és tartsuk melegen, amíg elkészül a mártás. A serpenyőben maradt olaj, vaj keveréket forrósítsuk fel, öntsük bele a bort, forraljuk egy kicsit, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a citromlevet, a maradék vajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Öntsük a hússzeletekre és kész. Mi polentával ettük, amibe reszelt sajtot és vajat kevertem.

Megjegyzések

Ottis üzenete…
Finom étel lehet és szerintem a kép is jó lett!Üdv közöttünk!Nálunk mielőtt elkezd enni a társaság megkérdezik lefényképeztem már :-) Egy évvel ezelőtt pedig mérgelődtek, mikor ehetnek már :-)Igaz azóta már egy jobb gépre vágyom,talán majd egyszer... :-)
lúdanyó üzenete…
Köszönöm neked is a kedves fogadtatást ! :)
Milene üzenete…
Szia Lúdanyó!
Hoztam neked egy díjat. Nézz be hozzám érte.
http://zsannamanna.blogspot.com/2009/02/kulonleges-barati-dij.html

Népszerű bejegyzések